Väitöskirjakurssi keväällä 2018

Kuva: Kristina Alexanderson (Flickr)

Kimmo pitää tulevana keväänä Helsingin yliopistossa jälleen väitöskirjantekijöille suunnatun kirjoittamisen kurssin. Kurssi on tarkoitettu kaikkien tiedekuntien väitöskirjaansa kirjoittaville jatko-opiskelijoille.

Kurssin tarkoitus on tukea kunkin osallistujan väitöskirjaprosessia ja edistää väitöskirjojen valmistumista. Kurssilla tehdään väitöskirjan kirjoittamista tukevia harjoituksia, asetetaan yhdessä tavoitteita ja seurataan niiden toteutumista sekä keskustellaan väitöskirjan tekemisestä.

Kurssi soveltuu sekä monografiaa että artikkeliväitöskirjaa kirjoittaville. Kurssin työkieli on suomi, mutta itse väitöskirjan kieli voi olla mikä tahansa. Kurssi noudattelee samoja periaatteita kuin vastaavat graduntekijöille suunnatut kurssit. Näiden kurssien periaatteista löydät esittelyn täältä.

Tässä pari aikaisemmilta kursseilta saatua palautetta, jotka kuvastavat hyvin osallistujien tunnelmia:

”Erinomainen kurssi, hyvä ilmapiiri, innosti, motivoi ja tuki omaa työskentelyä. Korvasi muualla puuttuvaa ohjausta, mitä tulee työprosessiin. Kiitos!”

”Toivoisin voineeni osallistua tällaiselle kurssille jo monta vuotta sitten.”

Suuri osa kurssityöskentelystä tapahtuu kiinteissä pienryhmissä, ja siksi olisi tärkeää, että osallistujat pystyvät myös sitoutumaan ryhmän työskentelyyn.

Kurssi alkaa maanantaina 15.1.2018 klo 10-12 keskustakampuksella (yliopiston päärakennus, sali 21). Tapaamisia on kerran viikossa huhtikuuhun saakka. Kurssille ilmoittaudutaan 2.–7.1.2018 WebOodin kautta.

Artikkelin sijainti: Yleinen Asiasana: , , . Lisää kirjanmerkkeihin: permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit tilata kommentit myös vaikka et itse kommentoisi.