Kevään 2020 väitöskirjakurssi

Kuva: Jukan Tateisi / Unsplash

Haluaisitko, että voisit tehdä väitöskirjaprosessistasi jaetun ja että väitöskirjasi ottaa aimo harppauksen eteenpäin? Helsingin yliopiston Kielikeskus tarjoaa keväällä jälleen kaikkien tiedekuntien jatko-opiskelijoille suunnatun väitöskirjan kirjoittamista tukevan kurssin. Kurssi alkaa 13.1.2020. Huomaathan, että ilmoittautuminen kurssille tapahtuu jo 30.12.2019–5.1.2020.

Kurssilla keskustellaan väitöskirjan kirjoittamisesta, tutustutaan kirjoittamista tukeviin työtapoihin, asetetaan tavoitteita sekä toteutetaan nämä tavoitteet. Kurssi on tarkoitettu sellaisille väitöskirjantekijöille, joiden väitöskirja on jo työn alla ja jotka pystyvät sitoutumaan säännölliseen työskentelyyn. Väitöskirjaa vasta suunnitteleville tai sen tekemisestä haaveileville kurssista ei kokemusten mukaan hyötyä ole.

Kurssin työkieli on suomi, mutta itse väitöskirjan kieli voi olla mikä tahansa. Kurssi noudattelee samoja periaatteita kuin vastaavat graduntekijöille suunnatut kurssit. Näiden kurssien toteutuksesta löydät esittelyn täältä.

Kurssi järjestetään nyt kymmenennen kerran. Tässä muutama palaute aikaisemmilta kursseilta:

Toivoisin, että kaikilla väitöskirjantekijöillä olisi mahdollisuus tähän kurssiin.

Kiitos! Tämä oli juuri sitä, mitä tarvitsin.

Toivoisin voineeni osallistua tällaiselle kurssille jo monta vuotta sitten.

Kurssille osallistumisen edellytyksenä on voimassa oleva jatko-opinto-oikeus Helsingin yliopistossa ja se, että pystyt ilmoittautumaan kurssille WebOodin kautta. Suuri osa kurssityöskentelystä tapahtuu pienryhmissä. Siksi on tärkeää, että osallistujat todella sitoutuvat yhteisiin tapaamisiin.

Kurssi alkaa maanantaina 13.1.2020 klo 10-12 keskustakampuksella (Kielikeskus, sh. 203). Tapaamisia on kerran viikossa maaliskuun loppuun asti. Kurssille ilmoittaudutaan 30.12.2019–5.1.2020 WebOodin kautta.

Tervetuloa mukaan!

Kategoria: Yleinen. Lisää kirjanmerkkeihin: permalink.

2 Responses to Kevään 2020 väitöskirjakurssi

  1. Titi Gävert kirjoittaa:

    Erinomaista!
    Olen saanut paljon apua väikkäriprosessiini Tohtoritakuu-kirjastasi. Tällainen kuvailemasi väitöskirjakurssi olisi minulle todella ajankohtainen ja tarpeellinen joko syksyllä 2020 tai keväällä 2021. Toivottavasti sellainen on myös silloin tarjolla?!

  2. Kimmo kirjoittaa:

    Moi! Kiva kuulla, että kirjasta on ollut iloa. Kurssi toteutetaan myös ensi lukuvuonna, yksi ryhmä syksyllä ja toinen keväällä. Tervetuloa mukaan silloin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit tilata kommentit myös vaikka et itse kommentoisi.