Onko väitöskirjatutkimus hullun hommaa?

Kuva: Thiébaud Faix (Unsplash)

Pidin tänä keväänä jälleen kurssin väitöskirjatutkijoille verkkokirjoittamisen eri teemoista. Tämän kevään kurssiblogin teemaksi valikoitui kurssilaisten oman ideoinnin pohjalta kysymys siitä, onko väitöskirjan tekemisessä järkeä. Blogin nimeksi tuli iskevä Hullun hommaa?

Mihin lopputulokseen luulet kurssilaisten päätyneen? Onko väitöskirjatutkimus hullun hommaa?

Tällaisessa yhteisöllisessä blogissa jokainen lähestyy kysymystä ja teemaa tietysti aina omasta näkökulmasta. Tämän kevään blogissa on paljon hyviä kirjoituksia, koska väitöskirjatutkijat ovat keskimäärin todella hyviä kirjoittajia. Nostan tuolta esille nyt, eri näkökulmia havainnollistaakseni, esimerkiksi kirjoitukset huijarisyndroomasta, väitöskirjatutkimuksesta ja rahasta sekä hullusta ulkomaalaisesta, joka on tullut Suomeen tekemään väitöskirjaa. Muutkin kirjoitukset kannattaa tsekata. Samastutko hulluuteen?

Olen pitänyt Tutkijan verkkokirjoittaminen -kurssia nyt jo aika monen vuoden ajan, ennen koronaa lähiopetuksena ja koronan aikana ja sen jälkeen verkkokurssina. Oma suhteeni verkkokirjoittamiseen on ehtinyt tuona aikana vaihdella aika paljonkin: välillä olen blogannut ja somettanut paljonkin, välillä on tuntunut tarpeelliselta vältellä verkkoa ja keskittyä muunlaiseen kirjoittamiseen. Se, mikä ei ole vaihdellut, ovat loistavat opiskelijat. Sen näet aika helposti tästäkin kurssiblogista.

Helsingin yliopiston tutkijakoulurakenne uudistui vuodenvaihteessa, ja kielten ja viestinnän opetus ainakin äidinkielen kurssien osalta on hieman käymistilassa. Tämä olikin ainakin toistaiseksi viimeinen Tutkijan verkkokirjoittaminen -kurssi, jonka minä pidän. Tarvetta tällaisille kursseille selvästi on. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo. Onneksi kurssien hedelmät ovat luettavissa pitkään näissä kurssiblogeissa!

Artikkelin sijainti: Yleinen Asiasana: , , . Lisää kirjanmerkkeihin: permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit tilata kommentit myös vaikka et itse kommentoisi.