Kirjoittamisen kurssi väitöskirjatutkijoille syksyllä 2024

Kuva: yojistic (Unsplash)

Haluaisitko tehdä väitöskirjaprosessistasi jaetun?

Helsingin yliopiston Kielikeskus järjestää syksyllä 2024 väitöskirjatutkijoille suunnatun kirjoittamisen kurssin. Kurssi toteutetaan osana pääkaupunkiseudun korkeakoulujen kielikeskusten KiViTa-yhteistyöhanketta. Näin kurssi on avoin kaikkien pääkaupunkiseudun neljän hankkeeseen osallistuvan yliopiston (Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Taideyliopisto ja Hanken svenska handelshögskolan) väitöskirjatutkijoille.

Kurssilla keskustellaan väitöskirjan kirjoittamisesta, tutustutaan kirjoittamista tukeviin työtapoihin, asetetaan tavoitteita ja sitten toteutetaan nämä tavoitteet.

Kurssi on tarkoitettu sellaisille väitöskirjantekijöille, joiden väitöskirja on jo työn alla ja jotka pystyvät sitoutumaan säännölliseen työskentelyyn. Väitöskirjaa vasta suunnitteleville tai sen tekemisestä haaveileville kurssista ei kokemusten mukaan hyötyä ole.

Kurssi alkaa 9.9.2024. Tapaamiset ovat maanantaisin klo 10:15–11:45 Zoomissa.

Kurssin työkieli on suomi, mutta itse väitöskirjan kieli voi olla mikä tahansa. Suuri osa kurssityöskentelystä tapahtuu pienryhmissä. Siksi on tärkeää, että osallistujat todella sitoutuvat yhteisiin tapaamisiin.

Kurssi noudattelee samoja periaatteita kuin vastaavat graduntekijöille suunnatut kurssit. Näiden kurssien periaatteista löydät esittelyn täältä.

Kurssille osallistumisen edellytyksenä on voimassa oleva jatko-opinto-oikeus jossain KiViTa-hankkeen yliopistossa (Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Taideyliopisto ja Hanken svenska handelshögskolan).

Löydät lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet kurssisivulta. Ilmoittautuminen on auki 11.8. asti, ja kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tässä pari palautetta kevään 2024 kurssilta:

Tämän kurssin pitäisi olla pakollinen kaikille väikkärintekijöille. Todella hyvä ja työtä monella tapaa tukeva!

Tosi hyvä kurssi – kiitos!

Kategoria: Yleinen. Lisää kirjanmerkkeihin: permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit tilata kommentit myös vaikka et itse kommentoisi.