Kevään 2021 väitöskirjakurssi

Kuva: Austin Chan (Unsplash)

Haluaisitko, että voisit tehdä väitöskirjaprosessistasi jaetun ja että väitöskirjasi ottaa aimo harppauksen eteenpäin? Helsingin yliopiston Kielikeskus tarjoaa keväällä kaikkien tiedekuntien jatko-opiskelijoille suunnatun väitöskirjan kirjoittamista tukevan kurssin. Kurssin opettajana toimii Kimmo Svinhufvud.

Kurssi alkaa maanantaina 18.1.2021 klo 10-12. Tapaamisia on kerran viikossa maaliskuun loppuun asti. Tänä keväänä kurssitapaamiset järjestetään poikkeusolosuhteista johtuen Zoomissa.

Kielikeskuksen budjettia leikataan ensi vuodesta alkaen aika rajusti, ja tästä syystä myös opetusta karsitaan. Näillä näkymin kevään 2021 kurssi onkin viimeinen tässä muodossa järjestettävä väitöskirjakurssi. Käytä tilaisuus siis hyväksesi!

Kurssilla keskustellaan väitöskirjan kirjoittamisesta, tutustutaan kirjoittamista tukeviin työtapoihin, asetetaan tavoitteita ja sitten toteutetaan nämä tavoitteet.

Kurssi on tarkoitettu sellaisille väitöskirjantekijöille, joiden väitöskirja on jo työn alla ja jotka pystyvät sitoutumaan säännölliseen työskentelyyn. Väitöskirjaa vasta suunnitteleville tai sen tekemisestä haaveileville kurssista ei kokemusten mukaan hyötyä ole.

Kurssin työkieli on suomi, mutta itse väitöskirjan kieli voi olla mikä tahansa. Kurssi noudattelee samoja periaatteita kuin vastaavat graduntekijöille suunnatut kurssit. Näiden kurssien periaatteista löydät esittelyn täältä.

Tässä pari palautetta syksyn kurssilta:

Kurssi oli mielestäni erittäin hyvä ja hyödyllinen ainakin opintojen loppuvaiheessa olevalle jatko-opiskelijalle.

Mainio kurssi joka olisi hyvä tarjota kaikille väitöskirjan kirjoittajille,

Kurssille osallistumisen edellytyksenä on voimassa oleva jatko-opinto-oikeus Helsingin yliopistossa ja se, että pystyt ilmoittautumaan kurssille WebOodin kautta. Suuri osa kurssityöskentelystä tapahtuu pienryhmissä. Siksi on tärkeää, että osallistujat todella sitoutuvat yhteisiin tapaamisiin.

Ilmoittautuminen alkaa 4.1.2021 klo 12 ja päättyy 10.1.2021. Ilmoittautuminen WebOodin kautta.

Ryhmään mahtuu 25 opiskelijaa. Jos ilmoittautuneita on enemmän, WebOodi arpoo kurssipaikat. Linkit kurssin Moodle-ympäristöön ja Zoom-tapaamiseen lähetetään kurssille hyväksytyille sähköpostilla WebOodissa olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Tervetuloa mukaan!

Kategoria: Yleinen. Lisää kirjanmerkkeihin: permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit tilata kommentit myös vaikka et itse kommentoisi.