Nuoren tutkijan näkökulma koronaan

Kuva: Anshu A

Olen tänä keväänä opettanut jälleen verkkokirjoittamista Helsingin yliopiston humanistis-yhteiskuntatieteellisen tutkijakoulun opiskelijoille. Tämänkertaisen kurssin teki tietysti erilaiseksi ja hieman haastavaksi se, että itse kurssikin siirtyi kokonaan verkkoon.

Kurssilla toteutetaan aina yhteinen kurssiblogi. Niin tälläkin kertaa. Yhteiseksi teemaksi valikoitui ajankohtainen korona ja sen seuraukset tutkijan näkökulmasta. Käykää ihmeessä tutustumassa kurssiblogiimme, joka on siis nimeltään Elämää ja tutkimusta koronan aikaan.

Blogissa on jo suuri joukko kiinnostavia kirjoituksia koronasta jatko-opiskelun ja tutkimuksen näkökulmasta. Parissakin kirjoituksessa on käsitelty väitöskirjan tekemisen haasteita korona-aikana, esimerkiksi tässä ja tässä. Näihin kirjoituksiin samastuu varmasti moni väitöskirjaa tekevä.

Toisaalta muunkinlaisia teemoja on käsitelty paljon. Esimerkkeinä aiheista ovat koronakevään aiheuttamat muutokset konkurssilakiin, poikkeustilan vaikutus mielenterveyteen ja Yhdysvaltain presidentin kiinnostus vaihtoehtoisiin parannusmenetelmiin. Kirjoituksissa henkilökohtainen kohtaa tutkimuksellisen asiantuntemuksen, ja se tekee niistä hyvin kiinnostavia.

Tutustu siis kirjoituksiimme ja liity mukaan keskusteluun!

Kategoria: Yleinen. Lisää kirjanmerkkeihin: permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit tilata kommentit myös vaikka et itse kommentoisi.