Väitöksen jälkeen: podcast ja uusi opas akateemiselle uralle

Toukokuussa ilmestyy Johanna Isosävin ja Camilla Lindholmin uusi opas Väitöksen jälkeen: Opas akateemiselle uralle. Kirja ilmestyy 15.5.2021 ja sen julkaisutilaisuus järjestetään Tiedekulmassa 24.5. klo 17.30. (Kustantamon sivuilla taitaa olla vielä vanha ilmestymispäivä.)

Kirja on kuvauksensa mukaisesti opas väitöksen jälkeiseen elämään, ja se sisältää neuvoja tutkijan perustehtäviin, kuten rahoituksen hakemiseen, julkaisujen tekemiseen ja opetustyöhön. Näiden käytännön tehtävien lisäksi kenties vielä tärkeämpää tuntuisi olevan kirjan tarjoama tuki kokonaisuuden hahmottamiseen ja urasuunnitteluun. Vaikka kirja on ensisijaisesti suunnattu jo väitelleille tutkijoille, onhan jo itse väitöskirjakin prosessi, joka johtaa väitöskirjan jälkeiseen elämään. Kirjaan tutustumisesta on siis todennäköisesti hyötyä jo sitä väitöstä kohti mennessä.

Johanna ja Camilla ovat tehneet kirjan yhteyteen myös peräti 12-osaisen podcast-sarjan kirjan teemoista. Podcastin alkujaksoissa he kertovat kirjan taustasta ja myös omista urakokemuksistaan. Myöhemmissä jaksoissa on paljon erilaisia vierailijoita. Myös me tohtoritakuulaiset eli Carol ja Kimmo olemme podcastin vieraana. Omassa jaksossaan Carol keskustelee Johannan ja Camillan kanssa esimerkiksi kirjoitusrutiineista ja yhteisöllisestä kirjoittamisesta. Kimmon vierailun aiheena puolestaan ovat vertaispalaute ja myös arvioijilta saatuun palautteeseen suhtautuminen.

Käykääpä tutustumassa podcastiin ja kenties kirjaan myös!

Artikkelin sijainti: Yleinen Asiasana: , , , . Lisää kirjanmerkkeihin: permalink.

One Response to Väitöksen jälkeen: podcast ja uusi opas akateemiselle uralle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit tilata kommentit myös vaikka et itse kommentoisi.