Kirjoituksia etiikasta ja väitöskirjatyöstä

Kuva: Kelly Sikkema

Yksi mukavimmista työtehtävistäni ovat säännölliset jatko-opiskelijoille suunnatut verkkokirjoittamisen kurssit. Tällä hetkellä ja ainakin lähitulevaisuudessa kurssit toteutetaan kokonaan verkkokursseina. Verkkokirjoittaminen on kuitenkin laji, johon verkossa kirjoittamalla suoritettu kurssi sopii tietysti varsin hyvin.

Tämän kevään kurssin kurssiblogin aiheeksi valikoituivat tutkimusetiikka sekä väitöskirjatutkimukseen ja jatko-opintoihin liittyvät eettiset kysymykset laajemminkin. Koska suurin osa kurssilaisista on Helsingin yliopiston humanistis-yhteiskuntatieteellisen tutkijakoulun opiskelijoilta, monet kirjoituksista kietoutuvat ihmistieteiden eettisiin kysymyksiin.

Kirjoitusten aiheita ovat esimerkiksi oikeustieteellisen tutkimuksen eettiset erityiskysymykset sekä henkilöhistoriallisen tutkimuksen eettiset haasteet. Toisaalta osa kirjoituksista lähestyy eettisiä kysymyksiä yleisemmällä tasolla. Tarkastelun kohteina ovat esimerkiksi julkaisuprosessiin liittyvät eettiset kysymykset ja pronominien käytön eettiset ulottuvuudet

Käypä tutustumassa näihin ja blogin muihinkin erinomaisiin kirjoituksiian ja liity mukaan keskusteluun!

Kategoria: Yleinen. Lisää kirjanmerkkeihin: permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit tilata kommentit myös vaikka et itse kommentoisi.