Yhteisöstä tukea kirjoittamiseen

Me tohtoritakuulaiset eli Carol ja Kimmo pääsimme toukokuun lopussa Rosebudin Sivullinen-kirjakaupan lavalle keskustelemaan yliopistollisesta kirjoittamisesta ja akateemisesta työstä. Keskustelukumppaneinamme olivat Väitöksen jälkeen -kirjan kirjoittajat Johanna Isosävi ja Camilla Lindholm, ja keskustelua johdatteli ystävämme Urpu Strellman.

Me neljä keskustelijaa ja kenties Urpu myös olemme kyllä ehkä poikkeuksellisenkin samanmielisiä kirjoittamisen kysymysten suhteen. Johanna ja Camilla ovat toteuttaneet yhteisöllistä kirjoittamista yliopisto-opettajina ja esimerkiksi akateemisille kirjoittajille tarkoitetussa Kirjoitan vaikka ei ole aikaa -Facebook-ryhmässä. Carol valmentaa ja kouluttaa kirjoittajia oman Writing Doctor -yrityksensä kautta. Minä taas olen viime aikoina keskittynyt etenkin tutkijoiden työnohjaukseen.

Keskustelun fokuksessa olivat kirjoittamisen hyvät käytännöt ja toisaalta yhteisöllinen tuki kirjoittamiseen. En ole varma, kuulostiko keskustelu yleisön korvissa samanmielisten hyminältä, mutta toivon, että onnistuimme ainakin välillä myös haastamaan toistemme ajatuksia tai ainakin rakentamaan niiden varaan.

Pakko sanoa, että omasta puolestani oli kyllä tosi kivaa. Sivullinen on myös tällaiseen keskusteluun oivallinen paikka.

Jos haluat kuunnella keskustelun tai edes osia siitä, suuntaa katsomaan tallenne Sivullisen YouTube-kanavalta.

Kategoria: Yleinen. Lisää kirjanmerkkeihin: permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit tilata kommentit myös vaikka et itse kommentoisi.