Kirjoittamisen kursseja pääkaupunkiseudun väitöskirjatutkijoille vuonna 2024

Kuva: Matthew Waring (Unsplash)

EDIT 22.1.2024:
Ilmoittautuminen 8.4.2024 alkavaan ja syksyllä jatkuvaan ryhmään on alkanut ja jatkuu 18.3. asti. Löydät tiedot ilmoittautumisesta kurssin kurssisivulta.

Haluaisitko tehdä väitöskirjaprosessistasi jaetun?

Pidin vuosina 2012–2021 Helsingin yliopiston väitöskirjatutkijoille suunnattuja kirjoittamisen kursseja. Nämä kurssit olivat ehdottomasti kivoimpia asioita omassa opetustyössäni, mutta kurssit lopetettiin lopulta säästösyistä. Nyt niitä kuitenkin jatketaan taas erillisrahoituksella, ainakin kalenterivuoden 2024 ajan.

Kurssit toteutetaan osana pääkaupunkiseudun korkeakoulujen kielikeskusten KiViTa-yhteistyöhanketta. Näin kurssit ovat avoimia kaikkien pääkaupunkiseudun neljän hankkeeseen osallistuvan yliopiston (Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Taideyliopisto ja Hanken svenska handelshögskolan) väitöskirjatutkijoille.

Vuoden 2024 aikana järjestetään peräti kolme kurssia. Kaikki kurssit toteutetaan etäopetuksena, ja ne kokoontuvat yhteensä kymmenen tapaamisen ajan. Kuhunkin ryhmään mahtuu 25 osallistujaa.

Kurssilla keskustellaan väitöskirjan kirjoittamisesta, tutustutaan kirjoittamista tukeviin työtapoihin, asetetaan tavoitteita ja sitten toteutetaan nämä tavoitteet.

Kurssi on tarkoitettu sellaisille väitöskirjantekijöille, joiden väitöskirja on jo työn alla ja jotka pystyvät sitoutumaan säännölliseen työskentelyyn. Väitöskirjaa vasta suunnitteleville tai sen tekemisestä haaveileville kurssista ei kokemusten mukaan hyötyä ole.

Kursseista ensimmäinen alkaa 15.1.2024. Tapaamiset ovat maanantaisin klo 10:15–11:45 Zoomissa. Kurssille ilmoittautuminen alkaa ma 11.12.2023. Löydät lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet kurssisivulta.

Keväällä 2024 järjestetään toinenkin kurssi, joka alkaa pääsiäisen jälkeen 8.4.2024. Sen tapaamiset ovat maanantaisin klo 14:15–15:45 Zoomissa. Kurssin tapaamisista kuusi ensimmäistä on keväällä, ja kurssi jatkuu syyskuussa neljän tapaamisen ajan. Tälle kurssille ilmoittautuminen jatkuu 18.3.2024 asti. Löydät tiedot ilmoittautumisesta kurssin kurssisivulta.

Lisäksi järjestetään vielä kolmas kurssi syksyllä 2024. Tarkemmat tiedot tulevat myöhemmin, mutta näillä näkyminen tapaamiset ovat maanantaiaamuisin.

Kurssille osallistumisen edellytyksenä on voimassa oleva jatko-opinto-oikeus jossain KiViTa-hankkeen yliopistossa (Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Taideyliopisto ja Hanken svenska handelshögskolan). Kurssin työkieli on suomi, mutta itse väitöskirjan kieli voi olla mikä tahansa.

Kurssi noudattelee samoja periaatteita kuin vastaavat graduntekijöille suunnatut kurssit. Näiden kurssien periaatteista löydät esittelyn täältä.

Suuri osa kurssityöskentelystä tapahtuu pienryhmissä. Siksi on tärkeää, että osallistujat todella sitoutuvat yhteisiin tapaamisiin.

Tässä pari palautetta aiemmilta kurssielta:

Kurssi oli mielestäni erittäin hyvä ja hyödyllinen ainakin opintojen loppuvaiheessa olevalle jatko-opiskelijalle.

Mainio kurssi joka olisi hyvä tarjota kaikille väitöskirjan kirjoittajille.

Artikkelin sijainti: Yleinen Asiasana: , , , . Lisää kirjanmerkkeihin: permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit tilata kommentit myös vaikka et itse kommentoisi.