Väitöskirjan tekijälle ja tutkijalle muualla

Kuva: Brenda-Starr (Flickr)

Tämä blogi on vasta alussa. Olen kuitenkin eri yhteyksissä kirjoittanut paljon artikkeleita, jotka ovat suoraan hyödyllisiä myös väitöskirjan tekijöille ja tutkijoille. Tässä on jonkinlainen lista niistä artikkeleista, jotka mielestäni ovat yhä lukemisen arvoisia ja joita yhä myös luetaan:

Gradun ja väitöskirjan erot
Tämä teksti on suunnattu erityisesti aivan väitöskirjaprosessinsa alussa oleville. Jos gradu on valmis ja väitöskirja houkuttaa, lue nyt aluksi vaikka tämä.

Tutkimussuunnitelmiin terävyyttä
Tämä artikkeli on pienoinen kestosuosikki. Selvästikin tutkimussuunnitelman kirjoittamiseen haetaan verkosta apua, sillä aika lailla päivittäin muutama ihminen lukee tämän artikkelin. Olen koonnut siihen omia havaintojani ja vinkkejäni tutkimussuunnitelman kirjoittamisesta. Kerro, mitä mieltä olet niistä!

Onko väitöskirjan tekemisessä järkeä?
Tämä kirjoitus oli eräänlainen vastine Elina Jokisen Parnassossa ilmestyneeseen artikkeliin. Parnassokin linkitti sen sivuilleen, joten tekstiä luettiin ja kommentoitiin paljon. Allekirjoitan mielipiteeni vielä tänäkin päivänä.

Pomodoro-tekniikalla tehokkuutta ja ajanhallintaa
Jos et vielä tiedä, mikä on pomodoro-tekniikka, suosittelen ottamaan selville. Moni väitöskirjan tekijä vannoo sen nimeen. Myös minä.

Katalyyttiset mekanismit – aikomuksista tuloksiin
Katalyyttiset mekanismit kuulostaa terminä hienostelevalta, mutta periaatteessa kyse on tutusta asiasta: jostain, joka pakottaa meidät saamaan aikaan tuloksia.

Lyhyt johdatus rituaaleihin
Jotta tehokas ja stressitön työskentely olisi mahdollista, se pitää ritualisoida. Tässä Suomen Laki -sivustolle kirjoittamassani kolumnissa kerron, miten.

Tässä oli kuusi kirjoitusta, jotka mielestäni ovat erityisen hyödyllisiä jatko-opiskelijoille ja muille tutkijoille. Kuulisin kuitenkin mielelläni myös sinun vinkeistäsi. Kerro kommenteissa, mitkä verkossa lukemasi tekstit ovat olleet sinusta hyödyllisiä.

Artikkelin sijainti: Yleinen Asiasana: , , , , . Lisää kirjanmerkkeihin: permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit tilata kommentit myös vaikka et itse kommentoisi.